
The Crazy Crispy Fefferoni
Fefferoni eller peperoni? Det är inlagd spansk pepparfrukt och LAZY fefferonikommer från Grekland, den är sötare och mindre bitter än peperoni som kommer från Italien.
LAZY Fefferoni är fermenterad (inte kokad) vilket gör att den är chewy goeykrispig och behåller sin silly chilly smak. Den har en mild smak med en lätt stark hetta. Vårt eget LAZY recept på lagen – en unik fefferoni som saknar motsvarighet både i konsistens, smak och innehåll…once you go LAZY younever go back.



PASSAR BRA TILL
Med sin krispiga, saftiga och fruktiga söta smak gör sig fefferoni bra i många recept eller som tillbehör. Bland de smaker som gifter sig fint med chili finns olivolja, citrus, ingefära, koriander, spiskummin, vitlök, lök, bönor, tomat, kokosmjölk och kakao.
•Toppa en klassisk kebab
•Skiva överst på en kebabpizza eller sallad
•I en mustig Köttgryta
NÄRINGSDEKLARATION:(per 100gr)
Energi: 85Kj20kcal
Fett: 0,1gr
Varav mättat: 0gr
Kolhydrater: 5gr
Varav socker: 2,5gr
Protein: 0,8gr
Salt: 2,9gr
INGREDRIENSER:
Fefferoni,Vatten,Ättiksprit,citronsyra,socker,salt




GRILLADE FEFFEROINISNACKS
I burk inlagda LAZY fefferoni och en burk olivmix – lägg i en ugnsform och strö över 0,5 msk oregano och ringla över 2 msk olivolja.
Sätt in i ugnen på 225 grader i ca 10-15 minuter – rör om då och då. Eller sätt formen på grillen
The Crazy Crispy!!

FETAOSTRÖRA MED FEFFERONI OCH CITRON
500 g grekisk yoghurt
1 förp fetaost, 100 gr
1 dl Lazy fefferoni, hackad
msk citronsaft
1 msk honung
Hacka fefferonin och mosa fetaosten med
en gaffel. Blanda alltihop i en skål och servera
med några hela feferonis överst.
Värm LAZY pita bröd och bred på röran!
FRITERADE FEFFERONISNACKS MEDOSTFYLLNING
Plocka ur chilifrukterna. Skär av 1 cm av topparna. Låt rinna av på hushållspapper.
Fyll en spritspåse med cream cheese. Använd en smal tyll (spets) eller välj en engångspåse (skär litet passande hål).
Fyll chilifrukterna med osten.
Vänd dem i mjölet.
Vispa äggen med ett par matskedar vatten. Vänd chilifrukterna i äggsmeten
Doppa dem sedan i ströbrödet.
Upprepa proceduren med att vända i ägg och sedan i ströbröd. (Dubbelpanering ger ett tjockare/starkare "skal".)
Fritera i omgångar i het olja, ca 180°C, i 1-2 minuter. Låt rinna av på hushållspapper och salta lätt.
Servera med en dipp på ajvar blandat med 2 delar creme fraische.
ENKEL OCH GOD VARIANT PÅ CHICAGO HOT DOG
Kokt Frankfurterkorv i ångat bröd med mycket tllbehör – men aldrig ketchup!
Korv och bröd, LAZY fefferoni, Saltgurka, Tomat, gul lök, bostonguka, senap (gärna gul amerikansk) och sellerisalt.
-
Börja med tillbehören. Skiva saltgurkan tunt på längden. Skiva tomaten. Finhacka löken.
-
Koka upp vatten och lägg ner korven. Låt sjuda 2-3 min.
-
Lägg gurka, tomat och korv i korvbröden. Toppa med bostongurka, lök, senap och feferoni. Strö över lite sellerisalt.
PS vill du busa till det så är LAZY pickled red onions en sötare variant än den gula löken

FETAOSTRÖRA MED FEFFERONI OCH CITRON
500 g grekisk yoghurt
1 förp fetaost, 100 gr
1 dl Lazy fefferoni, hackad
msk citronsaft
1 msk honung
Hacka fefferonin och mosa fetaosten med en gaffel. Blanda alltihop i en skål och servera med några hela feferonis överst. Värm LAZY pita bröd och bred på röran!

LAZY HALLOUMI/FEFFERONI TOAST FÖR 3 ELLER FLER
1 LAZY Flatbread
2 förp Halloumi ost
1 burk LAZY Fefferoni
1 Burk LAZY Ajvar strong eller mild
1-2 stor tomat
Koriander
Sallad
-
Dela halloumi på mitten och grilla på medelvärme tills den mjuknat och fått en fin färg.
-
Värm LAZY flatbread i ugnen
-
Bred på LAZY Ajvar på brödet, skiva tomater och lägg ovanpå.
-
Toppa anrättningen med den grillade halloumiosten, sallad, LAZY fefferoni, lite koriander och LAZY picklad rödlök.
-
Dela och njut!